MENU
10:35 | June 27, 2015

love is now “legal”

My thoughts

“Gay marriage declared legal across the US in historic supreme court ruling”

I guess att alla hört den fantastiska nyheten om att kärlek blivit “lagligt” i hela USA, den 26:e Juni togs det “beslutet”. Det är helt fantastiskt men så jävla frustrerande och äckligt att det ens ska vara ett ämne på agendan, att det ska behöva bli LAGLIGT, att det inte är en självklarhet. Att ett halvår in i 2015 så ska det bli ok för HBTQ personer att gifta sig i heeeela USA. Att det överhuvudtaget ska klubbas om i en “supreme court” får mig att må så dåligt, ALLA är vi människor, och ALLA ska ha lika rättigheter världen över.

Missförstå mig rätt, jag tycker det är helt underbart att detta “beslut” tagits då vi clearly lever i en väldigt vrickad värld,men det som stör mig är att det inte borde vara någon domstols beslut, utan upp till varje individ att bestämma vem de ska gifta sig med eller älska. Att det överhuvudtaget ska vara ett slags “accomplishment” för ett land känns ju helt förjävligt.

 

Skärmavbild 2015-06-27 kl. 10.32.21

Som ni ser på denna fina karta så gäller detta inte världen över och uppmärksammande som dessa är viktiga för att omvärlden ska kunna påverka de inskränkta delarna av världen som inte anser att kärlek är lagligt för alla. Vi behöver precis som med feminism, det går hand i hand, alla mål mot en helt jämställd värld på alla plan, tala för de som inte har någon röst i sina egna länder och kämpa för det som är rätt. Jämställdhet och mänskliga rättigheter är enligt mig ingen diskussionsfråga det är en självklarhet, DET är en MÄNSKLIG rättighet att ha friheten att forma sitt liv utan hinder från ett jäkla samhälle.

Jag kan inte sluta undra över de som röstade emot, hur påverkar det de om ex. ett samkönat par gifter sig? ” Ne oj nu kan inte jag vara lika lycklig och fortsätta med mitt liv, jag måste sätta mig över någon annan i hierarkin och ägna hela min energi åt att sudda ut dennes rätt till ett eget liv och fria val”? Jag fattar INTE. Men det jag fattar och tycker är så himla fint är hur alla slags personer samlades och firade detta med så mycket kärlek så att man blev alldeles rörd när man såg Snapchat storyn om “Marriage Equality”.

Nu måste bara resten av världen vakna ur sina trängda små råtthål igenbommade med stenar som de tycks leva i, detta ska inte behöva vara BREAKING NEWS låt folk vara och leva som de vill, det får ju även du.  Detta kan inte översnackas, så snacka på, prata med era vänner, diskutera och få folk att förstå att även om det inte påverkar dig så skulle du vilja att någon förde din talan när du blev nedtystad och stöttade dig när du behövde stöd.

Peace and LOOOOOVE för ALLA

Leave a Reply

  • (will not be published)