Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

11:37 | December 31, 2014

Nytt år , nya möjl….

IMG_9782-980x653Hej!

Idag är det sista dagen på året och jag funderade över vad jag skulle göra för “inspo-inlägg” med massa snygga bilder på nyårsklänningar och fyrverkerier. Men sen tänkte jag fan va lame , ska för en gångs skull dela med mig av mina tankar om något viktigt den sista dagen på året, något som jag tycker är viktigt att tänka på och som kan komma att bli lite av ett nyårslöfte för mig!
Here u go;

Att döma

Att dela med sig av sina brister är något som känns tabu i dagens samhälle, att visa sig svag är fel och fegt, att må dåligt är inte ok, att älska sig själv är heller inte ok.
Det är så himla många om och men och så många som ska tycka och tänka kring alla andras liv istället för att fokus ligger i att förbättra sig själv eller sin livssituation, eller rent ut av bara vara sig själv.

Tänk er vilken falsk vardag vi lever i , ta bara klassrummet som ett exempel.

Vad vet du egentligen om dina klasskompisar och vänner, alla bara sitter där och ska prestera på olika sätt för att passa in i någon slags ram. De flesta har säkert upplevt något som format de som människor och hur de hanterar olika situationer.

Jag menar självklart inte att man ska gå runt och deppa/älta hela dagarna av allt negativt man har varit med om, jag tycker mer att man ska fokusera på att omvandla det till någon slags drivkraft, för jag lovar att allt blir bättre, om så ett myrsteg i taget så blir det bättre.

Jag har gått igenom väldigt mycket i mitt liv redan som varit otroligt jobbigt, självklart hade det varit fantastiskt skönt att ha sluppit gå igenom de sakerna men jag är ändå tacksam för det på ett konstigt sätt då jag blivit starkare och ödmjukare utav det.

Jag har bara delat med mig av det till ett fåtal vänner som jag verkligen litar på och som jag vet inte använder den informationen till någon slags balansgång kring hur man ”ska” vara kring mig eller bete sig, eller vad man får prata om osv. Just för att jag vägrar låta de dåliga sakerna som hänt mig definiera mig, för de händelserna är inte jag och avgör inte hur jag ska må eller min framtid.
Den enda som avgör det är du själv.

Ni kanske tycker det är lite dubbelmoraliskt av mig att sitta här och skriva att man ska ”öppna” upp sig och inte skämmas för de problem man gått igenom och så går jag inte igenom det själv i minsta detalj, men det som håller mig tillbaka är för att jag är rädd, rädd vad folk ska säga, tycka eller hur jag blir dömd utifrån det.

Det är just där jag anser att problemet ligger i samhället att alla är så himla dömande och faktiskt, hur “djupt” det än låter, inte ser människan.
Jag tycker att det är ett stort problem och jag märker själv ibland hur lätt det är att dras med i de dömande tankebanorna.  Jag kan träffa en människa och direkt kategorisera in den personen i en påhittad mall, oftast behöver jag stanna upp och bara tänka vad fan håller jag på med. Att döma en människa utifrån var den bor, vilken hudfärg den har, hur mycket pengar den familjen erhåller, hur många resor de åker på, hur stort/litet de bor osv.

Vad har jag egentligen med det att göra? Blir jag vän med människan eller rekvisitan i den personens liv?

Vad tycker ni? Hur beter ni er medvetet/omedvetet när ni träffar en ny människa?

Tycker ni om dessa inlägg, är det något ni vill se mer av?

 


8 kommentarer8 kommentarer om “Nytt år , nya möjl….”

  Kloka tankar Awa. Håller med dig om den omedvetna kategoriseringen av männsikor. Vi måste stanna upp och tänka efter. Man vet inget om en person förrän man känner den.

  Reply

  Gud så bra skrivet Awa! Blir så mycket mer inspirerad kring det du skrev när jag läste, du kommer säkert bli en jättebra förebild för många. Fortsätt med din blogg och med sådana typ av inlägg, det uppskattas jättemycket att du lägger ner tid på att skriva så här bra saker för att tipsa och inspirera andra! 🙂
  Kramar Moa

  Reply

  SÅ bra skrivet!! Alltså tyvärr är det verkligen så, det blir bara så att ibland dömer man andra utifrån utseendemässigt, pengar mm. Tycker det var bra skrivet, och borde skriva fler sådana här inlägg!!
  xx

  Reply

  Väldigt fint skrivet Awa! En tankeställare…du e grym på det du gör, fortsätt så! ,

  Reply

  Fortsätt med sånna inlägg! Sjukt inspirerande och du påminde mig att jag alltid ska tänka om en extra gång <33

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här