Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

06:53 | September 19, 2016

chamomile crackhoe?

image

Jag har varit extremt frånvarande från er här på bloggisen, men jag har en bra anledning.

Sedan X-factor 2012 har jag stressat runt som en galning för att hinna med allt jag vill göra, samtidigt som jag känt mig stressad under mina år på gymnasiet över att inte kunnat ägna all tid åt musiken.

Efter X-factor, eller under tiden rättare sagt vart jag väldigt sjuk, jag gick in i väggen av stress, fick  extrem magkatarr och en nervsjukdom som lyckligtvis gick över. Jag kunde ha sådana kramper att jag svimmade och knappt kunde stå upp, allt pga stress. Det är så jäkla viktigt att ta hand om sig själv och sin hälsa, speciellt lille magen. Man har EN magsäck och den är svår att få tillbaka liksom. Sen jag slutat äta rött kött så har jag inte lika mycket problem och sedan skolan slutat så har jag nu hela livet framför mig att anamma i min takt.

Dock är jag ständigt utmattad och ja förstår inte riktigt varför, en anledning kan vara att jag längtar efter att få komma igång med musiken igen och att jag bara tänker i så långa banor kring det  vilket i sin tur stressar upp mig, sen en given anledning är att jag bollat och bollar hundratals saker samtidigt under dessa år. Jag klagar inte för jag älskar att ha saker att göra och jag vill ha ännu mer att göra av det jag älskar, musiken. Men allt handlar väl egentligen om en slags balans som man måste hitta själv, rutiner som hjälper en att klara av allt man vill, för jag vet att jag kan då det jag nu kan lägga fokus på efter studenten bara har med passion att göra.

Men ibland när man stannar upp mitt i allt så får kroppen som jobbat så hårt för att orka med plötsligt en liten liten chock och blir svag fysiskt. Jag hade verkligen livets vecka i NY och jag har massa bilder kvar att visa er därifrån men när jag skulle flyga hem kom dessa sjuka kramper tillbaka. Jag spydde stundvis blod+ yesterdays meal och hade så ont att jag knappt kunde stå. Det blev genast värre när jag kom hem och vi behövde åka in till akuten. Väl där grät jag bara, lille mamsen var med mig vilket var skönt, jag fick ta massa prover och få dropp, att tillägga så ser min arm ut som en crack hoe för att de tog så många blodprover. Sen fick jag någon skitäcklig medicin och en medicin som lyckligtvis inte smakar något med mig hem.

Så ja, dessa dagar har jag legat hemma, knappt rört mig ur sängen och bara fått äta mosad potatis och kokta morötter typ. Har fortfarande väldigt ont och jag vet nu att jag måste hålla mig till bra kost, träning, sömn och prioriteringar. Kanske skita i den där festen och vara hemma, allt för att jag ska ha orken till musiken som är det ENDA jag vill göra i livet. So to be continued, nu ska jag få kontroll på detta, ska förmodligen köra ner någon kamera i magen ( scary AF) för att säkerställa att jag inte har magsår vilket jag verkligen INTE vill ha. Dricker även överdrivet mycket kamomillte som tydligen ska vara väldigt antiinflammatoriskt, so im a chamomile crackhoe Okidoki, bloggen kommer i vilket fall uppdateras nu när jag har lite mer energi, puss och kram.

//

I have been extremely absent from you here on the blog, but I have a good reason. Ever since  X-factor in 2012, I have stressed around like a madman to tryina combine everything at once, while I´ve also felt stressed during my years in high school, which meant that I felt unhappy at not being able to devote all my time to just music.

After  X-factor, or during actually I got very sick, I went into the wall of stress, I hade extreme gastritis and a nerve disorder that fortunately went over. At times I had such cramps that I fainted and could hardly stand up, all due to stress. It’s so darn important to take care of your health, especially the little belly. I mean you can’t really ever heal it.. Since  I´ve stopped eating red meat I do not have as much trouble with it, and also since school ended I now have more time to embrace in my pace.

However, I am constantly exhausted, which I do not really understand why, one reason may be that I’m dying to get started with music again, and I just think so long paths around it, which in turn stresses me up, then a given reason is that I´ve been doing like a hundreds of things at the same time during these years. I’m not complaining because I love having things to do and I want even more to do concerning things I love, music. Its all about a balance that you have to find yourself, routines that help one to cope with it all.

But sometimes when you stop in the middle of everything and relax your body also gets the time to stop working so hard and actually get sick. 

I really had an amazing week in NY and I have lots of pictures left to show you from there but when I were too fly home these awful cramps start. I vomited occasionally , blood + yesterdays meal and had so much pain. It became worse when I got home and we needed to go to the emergency room. Once there I wast just crying, mom was with me though so I felt a bit more calm. I had to take several samples and were provided with intravenous drip, adding that my arm looks like a crack hoes because they took so many blood tests. Then I got some medicine to take home with me. So yes, these days I have been home, barely moved out of bed and only been allowed eating mashed potatoes and cooked carrots. I am still in pain and very tired but it gets better.

Now I know that I have to stick to a good diet, exercise, sleep and really stick to priorities. Maybe miss that party and be at home and rest instead, all for me to have the strength to the music that is the only thing I want to do in life. So to be continued, now I’ll get control of this, will probably have to run down a camera in the belly (scary AF) to ensure that I do not have a stomach ulcer, which I really do not want. Okidoki, the blog will in any case be updated now that I have a little more energy, xo


4 kommentarer4 kommentarer om “chamomile crackhoe?”

  Nej vad jobbigt och hemskt, hade ingen aning om allt detta. Men hoppas verkligen du tar det lugnt och snart känner dig starkare och piggare och mår bra igen.
  Kram

  Reply

  Usch vad jobbigt för dig Awa!! Förstår dock verkligen för har haft exakt samma situation och har fortfarande till viss del. Har dock blivit bättre sen jag slutade äta kött helt och dragit ner mycket på socker och gluten och försökt att äta väldigt hälsosamt. Plus att som du säger försöka hantera stressen, jag har kört på yoga och gått och pratat med en person för att lära mig att hantera stress och tänket. Det här är säkert väldigt inviduellt men tänkte bara dela med mig av mina erfarenheter. Hoppas att det löser sig för dig! Stor kram

  Reply

  Tråkigt att höra att du också har problem med stressen.. tror tyvärr många har det idag! Tack fina du för tipsen, kram

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här